Páratartalom szabályozása

Egy épületben a beltéri levegő hőmérséklete és a páratartalom megfelelő szintje az egyik legfontosabb szempont a kényelemérzet szempontjából.

A nedvesség hatással van az épület burkolatára is, akár a belső falak felületén, vagy a falon való átszivárgás szempontjából. Az olyan szennyeződések, mint a falak leghidegebb részein kialakuló sötét pontok vagy foltok, vagy a beltéri díszítések problémái, a penészesedés vagy rozsdásodás, mind a párás és hideg helyiségekben kialakuló problémák.

 

Javasolt a hőszigetelés, az épület légmentesítésének és szellőztetésének kialakítása a megfelelő komfortérzet kialakításához.

Az épület jó beltéri klímája érdekében

 
  • maximalizáljuk az épületrész U-értékét Isover hőszigetelő anyag beépítésével, kerüljük el télen a “hideg fal” hatás kialakulását, a hőáramlás okozta nem kívánt légmozgásokat, érjünk el magasabb relatív páratartalmat a helyiségben magasabb hőmérséklettel.
  • ellenőrizzük a falak légmentességét, védjük ki a nedves és hideg levegő behatolását.
  • szabályozott mechanikus szellőztetést alkalmazzunk a légfrissítéshez.

Az épületburkolat nyirkosságának elkerülése

  • A nagyfokú hőszigetelésen kívül, alkalmazzunk párafékezést is ahol szükséges.
  • A párafékező is javítja a fal légmentességét.

Akkor optimális, ha a párafékezés minden évszakban működik, télen ugyanúgy mint nyáron.

A tetők és falak globáléis szigetelésének aktív részeként klimatikus membrán, mint például Isover Vario KM vagy Isover Vario KM Duplex, használata kötelező. Vízgőzdiffúziós ellenállása függ a páratartalomtól; védelmet nyújt a páraátviteltől, miközben a fagerendákat és szarufákat szárazon tartja a nyári időszakban.

Az ISOVER intelligens párafékezője, a Vario, maximalizálja a fal globális hőszigetelési teljesítményét.