Válaszfalak...

Válaszfalak hangszigetelésének anyagai

ÁRVÁLTOZÁS!

Kérjük tekintse meg a 2014-as évi Termékismertető és Árjegyzékünket!


AKUPLAT üveggyapot lemez ? D = 0,037 W/mK

Nem éghető , tűzvédelmi osztálya A1. Pára áteresztő. Ellenáll a kártevőknek, rágcsálóknak és rovaroknak. Hézagmentesen kitölti a rendelkezésre álló teret. Rugalmasságából adódóan jól követi az épületszerkezeti mozgásokat. A faszerkezet közé befeszül, önhordó, ezért alátámasztó huzalozásra nincs szükség. Az egyharmad térfogatra összenyomott (komprimált) üveggyapot lemezeknek csekély a tárolási, szállítási és raklap igénye. A termék a csomagolás eltávolítása után nyeri vissza a végleges vastagsági méretét.

Alkalmazási területek:

 • tetőtér-beépítéseknél szarufák és szelemenek között,
 • borított gerendafödémek esetén a gerendák közötti szigetelésre,
 • gipszkarton válaszfal rendszerekben hangszigetelésre,
 • acélszerkezetes épületek homlokzati hőszigetelésére,
 • álmennyezeti rendszerekben hő- és hangszigetelésre


AKUSTO válaszfal-hangszigetelő üveggyapot filc ?D = 0,039 W/mK

Rugalmas szálszerkezetű üveggyapot filc. Nem éghető, tűzvédelmi osztálya A1. Ellenáll a kártevőknek, rágcsálóknak és rovaroknak.Az egyhatod térfogatra összenyomott (komprimált), nem terhelhető üveggyapot tekercseknek csekély a tárolási, szállítási és raklap igénye. A termék a csomagolás eltávolítása után nyeri vissza a végleges vastagsági méretét.

Alkalmazási területek:

 • lakó – és ipari épületek, irodák, szállodák, kórházak tető terek fémvázas szerelt válaszfalaiban hangelnyelő betétanyagként.
 • Csak a vázszerkezet teljes üveggyapot kitöltése a megfelelő. Az üveggyapot minden egyes centimétere kb. 1 dB-lel növeli a léghanggátlás mértékét.


POLTERM UNI válaszfal-hangszigetelő kőzetgyapot lemez ?D = 0,040 W/mK

Hidrofób tulajdonságú, könnyű, nem terhelhető kőzetgyapot lemez. Nem éghető, tűzvédelmi osztálya A1. Pára áteresztő. Ellenáll a kártevőknek, rágcsálóknak és rovaroknak.

Alkalmazási területek:

 • lakó – és ipari épületek, irodák, szállodák, kórházak tetőterek fémvázas szerelt válaszfalaiban hangelnyelő betétanyagként,
 • nemjárható padlásfödémek, koporsófödémek, búvóterek,
 • járható padlásfödémeknél favázak, párnafák között.


ISOVER ULTIMATE PIANO válaszfal-hangszigetelő filc ?D = 0,039 W/mKISOVER ULTIMATE PIANO PLUS válaszfal-hangszigetelő filc ? = 0,036 W/mK

Rugalmas szálszerkezetű integrált üveg-kőzetgyapot. Nem éghető, tűzvédelmi osztálya A1. Pára áteresztő . Ellenáll a kártevőknek, rágcsálóknak és rovaroknak.Az egyhatod térfogatra összenyomott (komprimált), nem terhelhető ULTIMATE tekercseknek csekély a tárolási, szállítási és raklap igénye. A termék a csomagolás eltávolítása után nyeri vissza a végleges vastagsági méretét.

Alkalmazási területek:

 • lakó – és ipari épületek, irodák, szállodák, kórházak tetőterek fémvázas szerelt válaszfalaiban hangelnyelő betétanyagként.

Csak a vázszerkezet teljes ULTIMATE kitöltése a megfelelő. Az ULTIMATE minden egyes centimétere kb. 1 dB-lel növeli a léghanggátlás mértékét.

Az ULTIMATE PIANO integrált üveg-kozetgyapot filcek rugalmas, hosszúszálú anyagszerkezetükbol adódóan kiváló hangelnyelo és hoálló tulajdonságúak. Nem éghetok, tuzvédelmi osztály “A1″. A fajlagos áramlási ellenállási értékük >5 kPa s/m2. Az EU 97/69 Nota Q értelmében egészségre nem káros termékek. Tuzállósági határértékük a válaszfal szerkezettol függoen:
ULTIMATE PIANO EI60, EI90
ULTIMATE PIANO PLUS EI60, EI90, EI120


CE megfelelőségi tanúsítványok