Előszó

Elkötelezettek vagyunk a fenntartható építőipar iránt

Bolygó, emberek, prosperitás

Az ISOVER piacvezető a fenntartható szigetelési megoldások területén. A különböző piaci szegmensek alapos ismeretével, a kapcsolódó alkalmazásokkal és az ügyfelek igényeinek és elvárásainak maximális kielégítésével kiérdemelt pozíciónkat tovább erősíti élenjáró szerepünk az üveggyapot technológia és más szigetelőanyagok (expandált polisztirol, extrudálható polisztirol, kőzetgyapot, kendergyapot) szelektív fejlesztésében. A jelenlegi és jövőbeni igények kielégítése érdekében folyamatosan arra törekszünk, hogy mindenki számára hatékony és jó minőségű szigetelést tegyünk elérhetővé, függetlenül az érintett országtól, éghajlattól, a projekt típusától vagy a költségvetés nagyságától.

Épületek: a XXI. századi kihívások kezelése

 A világ soha nem látott iramban változik. Bár a tudomány és a technológiai fejlődése javított életminőségünkön, egyben arra is rámutatott, hogy milyen fontos környezetünk egyensúlya. A globális felmelegedés már nem távoli vízió, hanem az emberiség jövőjét fenyegető valóságos veszély.

Az építőipari szektornak fel kell ismernie, hogy milyen szerepet játszik a globális felmelegedésben, valamint értékes és véges energiaforrásaink megőrzésében.

Az említett problémák kezelése érdekében változtatnunk kell azon, ahogyan új épületeinket tervezzük és a meglévőket helyreállítjuk, hogy csökkenteni tudjuk azok környezetre gyakorolt hatásait. A fenntartható építőipar előmozdításával az ISOVER elfogadja ezt a kihívást.

Az építőipari eljárások során meg kell őrizni az egyedi ökoszisztémákat, a biodiverzitást és lakóhelyünk környezetét, miközben jobb életminőséget kell biztosítani, és garantálni kell az épületben élők és az azt használók egészségét is. A fenntartható építőipar olyan megoldásokat kínál, amelyek kiegyenlítik ezeket a gyakran egymásnak ellentmondó problémákat és célkitűzéseket. Az építőipari láncban érintett valamennyi partnerével együttműködve az ISOVER szándéka, hogy ennek a kihívásokkal teli új vállalkozásnak az élére álljon. 
 
Benoit Carpentier
Elnök-vezérigazgató
Saint-Gobain Insulation