Használat

Isover fenntartható építőipar

Hőkomfort: szigetelési megoldásaink teljesítményének javítása

Használat
ikon 1

A hőkomfort elsősorban a belső helyiségek hőmérsékletének és a levegő minőségének fenntartásával és elosztásával áll összefüggésben.

A hőkomfort úgy érhető el, hogy a helyiségek felületein nagyon magas ellenállású hőszigetelést alkalmazunk (az ablakokat is beleértve), és emellett az évszakokhoz, ajtókhoz és redőnyökhöz igazított szellőzést, a nem kívánt levegő bejutását megakadályozó tökéletesen légzárást, valamint megfelelő hőinerciát alakítunk ki az épületben.

Az ISOVER nagy teljesítményű szigetelési termékcsaládja folyamatosan új, innovatív termékekkel és rendszerekkel bővül, amelyek új szintre emelik a szigetelés tudományát.

 

ISOVER üveggyapot

Az ISOVER üveggyapot a piacon kapható leghatékonyabb anyag, a maga 30-as lambda értékkel rendelkező teljesítményével, de globális termékválasztékunk tartalmaz 32-es lambda értékű termékeket üveggyapothoz, illetve 30-as lambda értékű termékeket polisztirolhoz. Az elmúlt néhány hónapban számos új, nagyon alacsony lambda értékkel rendelkező termékkel bővült kínálatunk; ilyen többek között az Isoconfort 32 és a Multimax 30 Belgiumban, illetve Németországban egy 32 lambda értékkel rendelkező teljes termékcsalád

Hangkomfort: élvezze a „komfort” osztályt

ikon 2

A különféle zajtípusok átfogó tanulmányozása alapján az ISOVER új szigetelési referenciaértéket határozott meg.

Az új „ISOVER hangkomfort osztályok” olyan megbízható hangkomfortot határoznak meg, amelyek túlmutatnak a jelenlegi európai szabványokban meghatározott követelményeken.

Az ISOVER hangkomfort osztályok segítenek a legmegfelelőbb lég- és lépéshang-csillapító szigetelés kiválasztásában, amely egyre fontosabb tényező, különösen a többlakásos épületekben. Az ISOVER emellett számos egyéb megoldást kínál az említett osztályok eléréséhez.

 

TECHNOSTAR

A TECHNOSTAR egy kereskedelmi forgalomban kapható teljes válaszfal rendszer, olyan nagy magasságú alkalmazásokhoz, amelyekhez magas szintű hangszigetelés, valamint tűzvédelmi, hő- és szerkezeti teljesítmény szükséges. Általában moziban használják a szomszédős termek közötti hangszigetelés céljából.

 

hasznalat 2

Kivételes energiamegtakarítás

ikon 3

az ISOVER termékekkel és rendszerekkel nagyon magas szintű energiahatékonyság érhető el az épületekben. Akár 90%-os energiamegtakarítás is elérhető egy ugyanolyan, de nem szigetelt házhoz képest. 

 

 

isover

2006-ban egy német épület renoválása keretében igyekeztek az épület minden lakója számára növelni a hőkomfortot, és sikerült 90%-kal csökkenteni az elsődleges energiafogyasztást. Az épület hőszigetelő képességét jelentősen korszerűsítették, amelynek eredményeként az épület energiafogyasztása jelenleg 14 kWh/m2 /év. 

ISOVER, a tűzbiztonság szakértője

ikon 4

Tűzbiztonság szempontjából a szigetelés kettős szerepet tölt be, amelyet: - egyrészt saját belső tűzbiztonsági tulajdonságai, - másrészt a tűzállóságra, valamint tűz esetén a szerkezet stabilitására gyakorolt hatása révén biztosít.

Az ásványgyapot szigetelések nem táplálják az égést, és a lehető legmagasabb Euroclass A besorolással rendelkeznek (A1 & A2 s1d0); mérgező füstöt sem generálnak tűz esetén.

Az ásványgyapot kivételes szigetelési tulajdonságaival hozzájárul a falak tűzállóságához, és így az épületek általános stabilitásához, amellyel értékes plusz időt biztosít az evakuáláshoz.

Az EPS is megfelel a tűzbiztonsági követelményeknek. Az épületekben azonban, szinte minden esetben, az EPS-t valamilyen másik anyaggal együtt használják, például gipszkartonnal vagy betonnal, amely további védelmet biztosít. Speciális alkalmazások esetén, ahol az EPS szabadon áll, gyakran tűzálló EPS alkalmazása javasolt.
 

ultimate

Az ULTIMATE megoldást kimondottan nagyobb biztonságra tervezték. Ellenáll a magas hőmérsékletnek (650°C-ig), és tűzálló akadályként funkciónál. Használható ezenkívül légkondicionáló rendszerek csővezetékeinek, valamint ipari vagy háztartási melegvíz-vezetékek légzáróvá és vízzáróvá tételére.

 

Szigetelési megoldások beltéri környezet javításához

header_4
ikon 5

 A beltéri levegő minőségére vonatkozó követelményeknek megfelelő megoldásainkkal szeretnénk segíteni a szennyező források csökkentését. 

Szigetelési megoldásaink nem szennyezik a beltéri levegőt, kezelésük és beépítésük biztonságosan elvégezhető otthon és irodában egyaránt. Az ISOVER által értékesített termékek közül egyik sem minősül veszélyes anyagnak az Európai Unió szerint(1), illetve a rendelkezésre álló adatok alapján(2) az ISOVER szigetelési termékek semmilyen egészségre káros hatást nem okoznak.

Az ásványgyapotot általában oly módon építik be, hogy azután se por, se rost ne szabaduljon el, és az épületben élők lehetséges kitettségét megállapító vizsgálatok nem mutatták ki levegőben található ásványgyapot szálak jelentős mennyiségét.

Az ISOVER ásványgyapot és polisztirol termékek nem tartalmaznak olyan közeget, amely elősegítené mikroorganizmusok növekedését. Nem rothadnak, nem bomlanak el és nem penészednek. Az ISOVER kendergyapot termékeket biocid anyagokkal és gombaölő szerekkel kezelik, hogy megakadályozzák a mikroorganizmusok kifejlődését.

Mivel a nedvesség elősegíti a penészképződést, a nedvességszint ellenőrzése az egyik legjobb és legegyszerűbb módja a beltéri levegő javításának és egészsége védelmének: ezért fejlesztettük ki az ISOVER VARIO membránt.

Beltéri levegő minősége nagyban függ a szellőzéstől. A szellőzés biztosítja, hogy a beltéri levegő helyére friss külső levegő kerüljön, és így eltávolítja és felhígítja a belső térben keletkezett szen - nyező anyagokat. Az ISOVER támogatja a nagy teljesítményű szabályozott szellőzés kiépítését, hogy ily módon az energiafogyasztás csökkentése mellett, fenn lehessen tartani a levegő megfelelő minőségét.

 

vario

A Vario® rendszer lehetővé teszi, hogy a fából készült tető és falszerkezetek természetes módon szellőzzenek és száradjanak. Télen, amikor a belső levegő melegebb a külső levegő hőmérsékleténél, vízpára kerül a szerkezetbe, ahol megmaradva, hosszú távon potenciális károsodást okozhat a fában. A VARIO rendszer megakadályozza a vízgőz bejutását, mivel automatikusan reagál a hőmérsékleti körülmények változására, és lezárja a pórusait. Nyáron azonban, amikor a külső hőmérséklet magas, a VARIO rendszer épp ellenkezőleg kinyitja a pórusait, hogy a bezárt vízgőz kiszabadulhasson, ezáltal biztosítva, hogy a szerkezet természetes módon száradjon.

 

(1) Az Európai Parlament és a Tanács 1272/2008/EK rendelete (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról
(2) Livre blanc: laines minérales et santé. 2008. FILMM (Syndicat National des Fabricants d’Isolants en Laine Minérale Manufacturée)