Fenntartható épületek tervezése

Isover fenntartható építőipar

Építésügyi követelményektől a termékspecifikációig

A fenntarthatóságra vonatkozó követelmények nagyon változatosak és sok van belőlük. A fenntartható épület legalább energiatakarékos, és sokkal több, mint „zöld” anyagok összessége. Végeleges kialakítása számos különböző opció között kialakított kompromisszum eredménye – nincs egyetlen jó megoldás.

Az ügyfélnek meg kell határoznia a számára legfontosabb fenntarthatósági célokat, amelyek projektről projektre eltérőek lehetnek. Ezeket a célokat ezután a projekt különböző dimenzióira (felügyelet, energia, szállítás stb.) vonatkozó műszaki és funkcionális követelményeikkel össze kell hangolni, és így kapjuk meg az épület végleges specifikációját. A termékkövetelmények meghatározása és a kiválasztás a folyamat utolsó lépése, amely integrálja az előre meghatározott követelményeket és kritériumokat

 

Építésügyi követelményektől a termékspecifikációig

A projekt előrehaladtával egyre nehezebb a teljes projekt fenntarthatóságát      pozitívan és költséghatékony módon alakítani. Ezért a siker érdekében      rendkívül fontos az összes érdekelt felet bevonni már a tervezés szakaszába.

 

Fenntartató épületek tervezése