A Saint-Gobain csoport értékeinek megőrzése

Isover fenntartható építőipar

 

A Global Compact olyan vállalkozások számára biztosít keretet, amelyek kötelezettséget vállaltak arra, hogy tevékenységeiket és stratégiájukat az emberi jogok, a munka, a környezetvédelem és a korrupció elleni harc tíz általánosan elfogadott alapelve szerint végzik és alakítják ki. A világ legnagyobb, globális üzletpolitikai kezdeményezéseként, a Global Compact mindenek előtt az üzlet és a piacok társadalmi legitimációjának bemutatásával és erősítésével foglalkozik.

A Saint-Gobain büszke arra, hogy olyan vállalatok globális közösségébe tartozik, amelyek az emberi jogok tiszteletben tartásának, a környezetvédelemnek és a korrupció elleni harcnak alapvető értékeit erősítik. A Saint-Gobain 2003 júliusában csatlakozott a Global Compact kezdeményezéshez.

 

Foundation Saint-Gobain

A Saint-Gobain kötelességének tekinti, hogy nonprofit feladatokat vállaljon a saját stratégiájával összefüggő területeken.
A nemzetközi vállalati „Saint-Gobain Initiatives” alapítvány az alkalmazottak által javasolt projekteket támogat három területen:

  • Fiatalok integrációja munkán keresztül a házépítési ágazatba,
  • szociális lakások építése, felújítása vagy renoválása közérdekű célból,
  • energiafogyasztás csökkentése és környezetvédelem a szociális lakáspiacon. 

 

Global 100 logó

A Saint-Gobain tagja a Global 100 elnevezésű, a világ legfenntarthatóbb vállalatait tömörítő csoportnak. A Global 100 vállalati lista szerepel a Morgan Stanley Capital International által vezetett MSCI World tőzsdeindexen, amely értékelés alapja, hogy a vállalatok mennyire hatékonyan kezelik a saját ágazatukat érintő környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati kockázatokat és lehetőségeket. A vállalatok listáját minden évben közzéteszik a davosi világgazdasági fórumon.

Zero carbon

A Carbon Disclosure Project (szénkibocsátás közzétételével kapcsolatos projekt) egy független nonprofit szervezet. A 2000-ben alakult CDP mértékadóvá vált a szénkibocsátás közzétételének módszere és folyamata tekintetében, amely klímaváltozással kapcsolatos elsődleges adatokat biztosít a világpiac számára. A Saint-Gobain 2003-ban csatlakozott a szervezethez, és kötelezettséget vállalt arra, hogy éves jelentéseket készít a társaság CO2 kibocsátásáról és klímastratégiájáról.

 

SB Alliance

A Saint-Gobain társult tagja az SB Alliance projektnek, amelynek célja olyan közös szabályok meghatározása, amelyek kompatibilissé teszi a nemzeti címkéket és előmozdítja a címkék kölcsönös elismerését.