Tervezés és kivitelezés

Isover fenntartható építőipar

Tájékoztató kampányok indítása

Tervezés
Logo

2004-ben az ISOVER France és 9 másik építőiparban érdekelt csoport létrehozta az „Isolons la Terre contre le CO2” elnevezésű egyesületet, hogy felhívja a figyelmet az épületekből származó CO2 kibocsátás veszélyeire, illetve, hogy támogassa az energiahatékony építkezések előmozdítását célzó hatékony, környezetszennyezés ellen kiálló politikák kidolgozását.

Az egyesület tájékoztató kampányokat indít, közös akciókat szervez környezetvédelemmel foglalkozó nem kormányzati szervekkel, valamint műszaki tanulmányokat készít ...

Az „Isolons la Terre contre le CO2” sikerén felbuzdulva, annak mintájára más országukban is alakultak hasonló csoportok: Az „Isoterra” Belgiumban és a „Spaar het klimaat” Hollandiában 2005-ben, az „Isolando” Olaszországban 2007-ben alakult meg. Németországban, az ISOVER G+H elindította a „CO2NTRA” elnevezésű akciót.

Hatékony, fenntartható épületértékelési rendszerek támogatás

Az ISOVER számos országban támogatja a fenntartható épületekkel foglalkozó nemzeti tanácsokat, épületek környezetvédelmi értékelésére szolgáló rendszerek kidolgozása és terjesztése céljából.

Például, az ISOVER alapító tagja a német és dél-afrikai fenntartható épületekkel foglalkozó tanácsnak.
 

A nagyon alacsony energiafelhasználású épületek felé vezető út


A nagyon alacsony energiafelhasználású épületeket úgy tervezik, hogy azokban a nemzeti építésügyi szabályokban előírt minimálisnál jóval magasabb szintű energiahatékonyságot lehessen elérni. Ezeket az épületeket nagyon gyakran hagyományos fűtési rendszer és aktív hűtés nélkül tervezik, amelynek eredményeképpen a meglévő épületállományhoz képest 70-90%-os energiamegtakarítást lehet realizálni.

Az ISOVER támogatja a nagyon alacsony energiafelhasználású építmények önkéntes tanúsítási és címkézési rendszerének kidolgozását célzó nemzeti kezdeményezéseket: Passiv Haus (Németország), BBC – Bâtiment Basse Consommation Effinergie (Franciaország), “zero” carbon house (Egyesült Királyság), Minergie (Svájc) …

logok_2
innovativ

Építészek tájékoztatása

Az ISOVER versenyeket szervez az innováció és a mérhető energiahatékonyság előmozdítására építészetet tanuló diákok és építészmérnökök számára egyaránt: erről bővebb információt a www.isover-eea.com és a www.isoverstudents.com oldalon talál.

Isover energy

„Multi-Komfort ház” elnevezésű prospektusunk teljes és részletes referenciaként is szolgál építészmérnökök számára, amely az oldalról tölthető le: Letöltés 

 

Építőipari szakemberek képzése 

Több, mint 30 éves képzési tapasztalattal a hátunk mögött az ISOVER olyan programokat dolgoz ki és indít építőipari szakemberek számára, ahol megismerhetik az energiahatékonyság fontosságát, és ahol segítenek nekik a szigetelési megoldások meghatározásában, értékesítésében és beépítésében. A legtöbb országban, ahol az ISOVER aktív, található képzési központ.

 

Innovatív rendszerek kifejlesztése

Komplett integrált rendszereket fejlesztünk ki termékeink beépítésének egyszerűsítése érdekében, amelyek épületen belüli teljesítményére garanciát vállalunk.

Például, az ISOVER OPTIMA rendszer új épületeknél és felújításnál kínál a falak belső hő- és hangszigeteléséhez innovatív megoldást. A hagyományos szigeteléssel ellentétben az OPTIMA falszigetelő rendszer egyszerűen és gyorsan alkalmazható, ragasztó nélkül, amely lehetővé teszi a hő- és hangszigetelő burkolat gyors kialakítását az optimális komfortérzethez.

 

Innovatív rendszerek  kifejlesztése